Consuminderen

01 januari 2018 – Zoals ieder jaar maak ik ook dit jaar een lijstje met goede voornemens voor het komend jaar. Wat bij mij bovenaan staat is consuminderen.  Consuminderen betekent letterlijk ‘minder consumeren’, maar voor mij betekent het vooral bewuster consumeren. koopkracht

Ik kan er een challenge van maken door bv het hele jaar geen kleding te kopen, wat volgens mijn wederhelft gemakkelijk moet kunnen gezien de hoeveelheid kleding in mijn kast, maar dat is niet mijn bedoeling. Het gaat er voor mij om dat als ik iets koop ik dit bewust doe en niet in een opwelling spullen aanschaf waar ik later niets mee blijk te doen. Ik heb bv een zwak voor kookboeken, terwijl ik weet dat ik er vaak maar een paar recepten uit maak. Ook heb ik een zwak voor de uitverkoop. Maar ook daarin wil ik dus consuminderen door dan alleen iets aan te schaffen wat ik echt nodig heb. 

Daarnaast betekent consuminderen voor mij ook bewuster omgaan met de dagelijkse boodschappen. Niet specifiek beknibbelen op de boodschappen zelf, maar wel bewuster kijken naar wat er nog in voorraad is en dat als basis gebruiken zodat er minder weggegooid hoeft te worden (ik haal nog wel eens te veel groente en fruit in huis). Van restjes kan prima een soep of curry worden gemaakt. Van oud brood heerlijke tosti’s of wentelteefjes. Broodkapjes bewaren we in de diepvries om later, met een beetje olijfolie en Italiaanse kruiden erop, te roosteren onder de grill.  Heerlijk met bruchetta en mozzarella.

Nou, dat dus. Consuminderen jullie mee dit jaar?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: