Overstappen loont! (/warme truien dag)

1 februari 2018 – Ons contract bij de energieleverancier liep tot 1 februari 2018. Altijd weer een moment om te checken of  het goedkoper kan. Vorig jaar zijn we van Oxxio naar Nuon gegaan. Zowel lagere energietarieven als de welkomstbonus in de vorm van korting op de jaarrekening lokten.

energie besparen a6 weken voor het aflopen van het contract kregen we van de Nuon een mail met een nieuw voorstel. Dat is voor natuurlijk mij geen reden om niet zelf op onderzoek uit te gaan. Dus vulde ik ook dit keer weer de energievergelijker in. Dit jaar kwam Energiedirect als beste uit de bus. Een formulier invullen et voilà, vanaf vandaag hebben we gas en elektra via Energiedirect. Bovendien krijgen we aan het eind wederom een korting op de jaarrekening.

Uiteraard is het vergelijken van energieprijzen niet de enige manier om te besparen op de energienota. Allereerst is het naast de energieprijzen ook goed om te kijken naar de tarieven voor vaste leveringskosten. Deze kan per energie aanbieder nogal verschillen.     Daarnaast helpt het zuinig omgaan met gas en elektra ook om het verbruik te minderen.

Het klinkt cliché, maar het helpt echt: houdt deuren zoveel mogelijk dicht en sluit de gordijnen ’s avonds  (mist ze niet voor de radiatoren hangen), draai de verwarmingen dicht in kamers waar dat kan of zet er thermostatische radiatorknoppen op, doe lampen uit als je niet in de ruimte hoeft te zijn en zet de verwarming een half uur voor je naar bed gaat al terug naar 13 tot 15 graden. Ook is het slim om van apparaten die je niet gebruikt de stekker uit het stopcontact te halen om ‘sluipverbruik’ te voorkomen. Wij gebruiken zelf minder gas bij het koken door het water voor de aardappelen of pasta alvast in de waterkoker te koken. Bovendien hebben we zonnepanelen, dus dat scheelt op de elektra kosten!

Tot slot: draai de verwarming een graadje lager. Je went er snel aan! Begin er morgen mee, op 2 februari. Dan is het namelijk Nationale Warme truien dag! Want wist je dat we met één graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? Ik doe mee! Jij ook?

En gaat het deze maand nog vriezen? Denk er dan ook eens aan om de diepvries te ontdooien. Een ontdooide vriezer verbruikt veel minder stroom!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: