Badkamergeheimen

19 januari 2019 – Besparen kan op allerlei manieren en op alle niveaus. Het besparen op de boodschappen lijkt op het eerste gezicht een kleine bijdrage te leveren, maar als je alle kleintjes bij elkaar optelt heb je aan het eind van het jaar behoorlijk bespaard!

Bij ons wordt ook in de badkamer bespaard. Niet alleen door slim in te kopen, maar ook door slim te gebruiken. Toen de kinderen oud genoeg waren om zelf te douchen heb ik een douchegel met pomp gekocht, zodat het verbruik enigszins binnen de perken bleef. Als de fles leeg is vul ik hem vanuit een andere grote fles douchegel. De laatste douchegel is een navulzak van de Lidl (€ 1,49) waarmee ik de doseerpomp twee keer kan vullen. En deze ruikt ook nog eens lekker! douchegel

Ook voor de shampoo gebruiken we een doseerpompje. Een pompje waar voorheen handzeep in zat doet sinds jaar en dag dienst als doseerpompje voor de shampoo. Als de shampoo in de aanbieding is (1+1) sla ik een voorraadje in en vul de doseerpomp continu.

Ook voor tandpasta en deodorant geldt dat deze altijd wel ergens in de aanbieding zijn voor 1+1 gratis. Dus check hoe lang je met 1 tube, bus of flacon doet en sla je slag als je ziet dat jouw favoriete merk in de aanbieding is!

Daarnaast hebben we de douchekraan met een aparte heet- en koudwater knop vervangen door een thermostaatkraan. In de eerste plaats vanwege de veiligheid (zo voorkomen we dat als we per ongeluk tegen de knop voor heet water komen we onder de gloeiendhete kraan komen te staan), maar een bijkomend voordeel is dat we besparen op het water omdat we niet meer eindeloos de kraan in hoeven te stellen tot het water de juiste temperatuur heeft!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: